Bir mesajı anlatmak yerine görsele dökmenin çok daha etkili bir iletişim biçimi olduğu verilerle kanıtlanmış durumda. Wyzowl’un yaptığı araştırmaya göre, insanların %72’si bir ürün ya da servis hakkında bilgi edinmek için metin okumaktansa video izlemeyi tercih ediyor. Bu doğrultuda, firmaların %81’i pazarlama çalışmalarında video içeriklerden faydalanıyor. Kurumsal firmalar, pazarlama çalışmalarının yanı sıra imaj tanıtımı yapmak ya da kurumsal toplantılarda anlatılan içeriği desteklemek gibi sektör içi çalışmalarda da video kullanıyor. Video içerikler böyle bir sıklıkla kullanıldığından, reklam filmi prodüksiyon ajansları sadece sektör dışı firmalara hizmet ulaştırmakla kalmayıp, farklı reklam kollarındaki ajanslarla da iş birliği halinde oluyor.
Bir firmanın hizmet alanı dahilindeki ya da bunun dışında kalan bir konu hakkında, tanımlanmış hedef kitlesine hitap eden içerikler üretmesi content marketing’dir. Bu reklamcılık biçimi sayesinde kurumsal imaj desteklenir. Elbette bu içerikler oluşturulurken videolardan sıkça faydalanılıyor. Bunun en yaygın örneği Youtube kanalları olarak karşımıza çıkıyor. Markalar, ürünlerinden ya da ürünleriyle alakalı konulardan bahsettikleri videolarla hedef kitlenin kafasındaki marka algısını güçlendiriyor. Üretilen içeriklerin konusu tamamen firmanın hizmet koluyla alakasız da olabilir. Bu doğrultuda örnek olarak gösterilebilecek caz ve kısa film festivalleri, tanıtımlarında ya da programları dahilinde video içeriklerden sıkça faydalanıyor.
Marka ve kullanıcıyı, aralarında eğlenceli bir iletişim kurarak yakınlaştırma amacı güttüğünden, video içerikler sıkça kullanılır. Hedef kitlenin yoğun olduğu meydan ya da AVM’lere kurulan dev projeksiyon perdeleri ve stantlar, eğlenceli ya da interaktif içeriklerle izleyicinin dikkatini çekmeyi, onlara unutulmaz anlar yaşatmayı hedefler. Bu reklamcılık biçiminde, mekanı bir konsept doğrultusunda donatmak da oldukça kullanılan bir yöntemdir. Dolayısıyla konsepti vurgulamak ve bir bütünlük sağlamak adına kısa videolarla sıklıkla karşılaşılır.
Hedef kitleyle dolaysız bir şekilde, sokakta iletişime geçen ve şaşırtma etkisi yaratmayı hedefleyen bir reklamcılık türü olması sebebiyle, projeyle karşılaşan kişilerin tepkilerini görebilmek adına videolara sıkça başvurulur. Daha sonra bu videolar çeşitli sosyal medya platformlarında yayınlanarak PR değeri yaratılır.
Bunun yanı sıra video içerikler ile hayatın her alanında karşılaşıyoruz. Televizyon, Facebook, Instagram, Youtube gibi iletişim mecralarının yanı sıra metroda, kafelerde, reklam panolarında sürekli karşılaştığımız dijital video içerikleri, bunların hayatımıza ne derecede entegre olduğunun kanıtı.